Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
MEGA MEGA . .

 

Θέμα: «Συνέντευξη βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα».

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα.

Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου κ. Φ. Ολάντ στη χώρα μας, την χαρακτήρισε θετική, τονίζοντας ότι «είναι μία σώφρονα φωνή στην Ευρώπη, που στήριξε την χώρα μας και έβαλε φρένο σε όσους ήθελαν να καθιερώσουν μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων». Χαρακτήρισε δε θετική τη συμβολή γαλλικών επιχειρήσεων σε συνεργασίες για επενδύσεις, που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών για α) μεταφορά πόρων του ΕΣΠΑ στο Κοινωνικό Ταμείο σε προγράμματα στήριξης της απασχόλησης, όπως η κοινωφελής εργασία και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, β) δυνατότητα εγγραφής αυτοαπασχολούμενων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ώστε μπορούν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και γ) παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους.

Τόνισε, επίσης, ότι για το ζήτημα του κατώτατου μισθού, οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση.